Ugrás a tartalomra

Pokolgép robbant Kabulban

2020.09.09
07:07
2020.09.09
07:14
Forrás
MTI
Út mentén elhelyezett pokolgép robbant szerdán az Amrullah Száleh afgán alelnököt szállító autókonvoj mellett Kabulban, ketten meghaltak, az alelnök sértetlen maradt.

Razván Murád, az alelnök szóvivője azt mondta, a merényletben Száleh két testőre is megsebesült.

Az afgán egészségügyi minisztérium közölte: eddig két holttestet találtak a robbantás helyszínén, és legkevesebb 12-en megsebesültek.

Az AFP francia hírügynökség magát megnevezni nem kívánó afgán hivatalos forrásra hivatkozva azt közölte, öngyilkos merénylet történt. Humájún Ahmadi, az alelnök egyik tanácsadója a dpa német hírügynökségnek viszont azt mondta, vélhetően autóba rejtett pokolgép robbant fel. A dpa értesülése szerint a halottak között civilek is lehetnek.

Egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett a támadás elkövetéséért.

Afganisztán
Kabul
pokolgép
robbanás
halálos áldozatok

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.