Ugrás a tartalomra

Temerinben is nyílt kihelyezett tagozata az óbecsei zeneiskolának

2020.09.09
12:53
2020.09.09
16:23
Forrás
Pannon RTV
Szeptember elsején az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskolában is elindult a hagyományos oktatás.

Az óbecsei intézményben nő a diákok száma, Csúrog mellett az idén Temerinben is nyílt kihelyezett tagozata.

Végre nem telefonon vagy számítógépen keresztül, hanem személyesen is gyakorolhatja tanárnőjével az éneklést Tatjana Bekvalac az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskolában.

Tatjana Bekvalac, Óbecse: „Online kicsit nehezebb volt nekem és a testvéremnek, jobb, amikor látjuk a tanárunkat és könnyebb is.”

Az éneklés tanulása légző- és egyéb gyakorlatokkal kezdődik, ezeknek a pontos elsajátításához nagyon fontos a személyes kontaktus.

Guzsvány Izabella, énektanár, Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, Óbecse: „Az online oktatás hátránya számunkra az volt, hogy nem reálisan halljuk a hangot vissza, amiről így személyesen kristálytisztán tudjuk, hogy hova is irányította a hangot, hogyan kell, hogy kijavítsuk. Ezen személyesen dolgozni sokkal könnyebb.”

Az éneklés mellett ebben az iskolában zongorázni, harmonikázni, gitározni, hegedülni, tamburázni és az idei évtől klarinétozni is lehet. Nemcsak a hangszerek, de a diákok száma is több lett az idén, ugyanis Óbecse és Csúrog mellett most már Temerinben is vannak kihelyezett tagozatai a zeneiskolának.

Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, Óbecse: „Ebben a pillanatban 340 diákunk van, ebből 24 Csúrogon és 58 Temerinben, így a tagozataink száma 43-ra emelkedett. Büszkék vagyunk erre a sok gyerekre.”

Az iskolában azt remélik, hogy nemcsak a tanítás folytatódhat zökkenőmentesen, hanem az idén elhalasztott Fantast nemzetközi zenei vetélkedőt is sikerül majd megszervezniük jövő év májusában.

Óbecse
zeneiskola
Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola
Tatjana Bekvalac
Guzsvány Izabella
Tamara Krajtmar
ének
oktatás

Most

16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.