Ugrás a tartalomra

Végre ismét az iskolapadban!

2020.09.09
15:07
2020.09.09
17:19
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki József Attila Általános Iskolában, más iskolákhoz hasonlóan, szintén kombinált oktatás folyik, több váltásban és csoportban.

 Az iskola vezetői elmondták, a szülők közül csak kevesen választották az online oktatást gyerekeiknek. A magyar tannyelvű tagozatok közül csak az elsősök száma haladja meg a tizenötöt.

A diákok legtöbbje már várta, hogy végre befejeződjön a hosszú pihenő. Az új egészségügyi előírások betartása sem jelent gondot. A kézfertőtlenítés és a maszk használata is kötelező. Pressburger Írisz, az újvidéki József Attila Általános Iskola diákja: „Már hozzászoktam, mert mindig fertőtlenítjük a kezünket a szünetekben, és fent van a maszkunk mindig.”

Kabók Blanka is nagyon örül, hogy újra visszaülhet az iskolapadba: „Otthon, távoktatáson kicsikét unalmas volt, és sokkal jobb így, hogy itt vagyunk, és jó, hogy újra találkozunk a barátokkal, a tanító nénivel.”

A magyar tannyelvű tagozatok 15-nél kisebb létszámúak, így nem volt szükség kettéosztani őket. Kivételt egyedül az első osztály képez, amelybe idén 19-en iratkoztak.

Juhász Valéria, tanító, József Attila Á. I., Újvidék: „Meg tudjuk rendszeresen tartani az óráinkat, tehát van bőven idő, szépen beleférünk, megszervezzük, és betartjuk a szabályokat, amelyeket be kell tartani a minisztérium utalásai szerint, tehát, hogy hogyan folynak az órák, és hasonló. 30 percesek az órák, és nagyon nehéz hozzászokni.”

Az alsós tagozatok a délelőtti, a felsősök pedig a délutáni váltásba vannak beosztva, és hetente váltakoznak a csoportok. A helyzeten könnyít valamelyest az iskola mérete is.

Dragan Utržan, igazgató, József Attila Á. I., Újvidék: „Az iskola nagy, 7.000 négyzetméter, ez az egyik legnagyobb iskola Újvidéken, úgyhogy nem volt gond. A tanítók és az osztályfőnökök az első gyűléseken elmagyarázták a gyerekeknek, hogyan viselkedjenek, hogyan tartsák be a távolságot. Tehát elmondhatom, hogy a gyerekek nagymértékben be is tartják az előírásokat.”

A napközis programok megvalósítása tűnt az egyik legnagyobb kihívásnak, azonban a felsős tagozatok tanárainak segítségével ezt is sikerült megoldani, tette hozzá az igazgató.

Újvidék
József Attila Általános Iskola
előírás
szabály
oktatás
diák

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.