Ugrás a tartalomra

Megnyitotta kapuit az újvidéki Interfest borfesztivál

2020.09.11
13:21
2020.09.11
17:51
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt korábban a járványügyi helyzet miatt kétszer is elhalasztották. A kétnapos fesztiválra szerbiai és külföldi borászok is elhozták termékeiket.

Az idei Interfestre mintegy 30 kiállító hozta el borait. A rendezvényt ez alkalommal Újvidék központja helyett a Horgász-szigeten tartották meg. A fesztiválnak egy nagyobb kerthelyiséggel rendelkező pub adott otthont. Ilija Mihajlović: „Alig vártuk. Ez az első rendezvény, ami idén úgymond hivatalosan nyitott meg, reméljük ez után a többi rendezvényt is megtartják. Az Interfestnek hagyománya van, neve, az emberek szívesen látogatják. Először tartják ezen a helyszínen és gyönyörű a hangulat.”

Az eseményre Szerbia egész területéről, valamint Magyarországról és Montenegróból is érkeztek borok.

Jovan Dameski, kiállító, Szerbia: „Nagyon fontos megválogatni melyik fesztiválokon veszünk részt. Az Interfest a legnagyobb vajdasági borfesztivál és nem szabad kihagyni.”

Branko Čotrić, kiállító, Montenegró: „Hagyományosan itt vagyunk az Interfesten. Újvidéket otthonuknak éljük meg. Erre az alkalomra a prémium programunkat, a prémium borainkat hoztuk el, mintegy 15 fajtát. Vannak újdonságaink is, amit az újvidékiek még nem kóstoltak.”

Mihálovits István, kiállító, Magyarország: „Megismernek minket, utána keresik a borainkat. Ebből a szempontból ez teljesen pozitív. Szeretünk ilyen fesztiválokra járni. Sajnos az idén kevés volt, de reméljük hogy ez most már változik valamennyire.”

A rendezvényt a járványügyi előírásokhoz alkalmazkodva szervezték meg. Jadranka Beljan Balaban, szervező: „A kiállítók között elég helyet biztosítottunk, hogy a fesztivál látogatói biztonságosan tudjanak mozogni, van elég távolság. Minden kiállítónak vannak fertőtlenítőszereik, szükséges védőfelszerelésük. A látogatókat arra kérjük legyenek türelmesek és ha veszélyeztetve érzik magukat használjanak védőmaszkot. Ami a legfontosabb, tartani kell a távolságot.”

A fesztivál ingyenesen látogatható. A borok kóstolásáért 100 dinárt kell fizetniük az érdeklődőknek, poharat pedig 250 dinárért lehet kölcsönözni a rendezvényen. A hangulatot zenekarok fellépései is színesítik.

borfesztivál
Interfest
bor

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.