Ugrás a tartalomra

Hullámzik a koronavírus Szerbiában

2020.09.11
15:37
2020.09.11
17:21
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV, Blic
Megugrott az újonnan igazolt fertőzöttek száma, 92 új esetet jegyeztek fel, egy személy elhunyt.

Újabb 92 személynél azonosították a koronavírus-fertőzést. 24 óra alatt 9.507 embert teszteltek a szakemberek. Egy személy elhunyt a betegség szövődményeiben, így a halottak száma 730-ra nőtt. Jelenleg 33 páciens szorul lélegeztetőgépre, az ő állapotuk kritikus. A válságstáb mai sajtótájékoztatóján Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos elmondta, Belgrádban jelenleg növekszik az aktív fertőzöttek száma. A külföldről visszatérő szerb állampolgárok karantén kötelezettségéről pedig a válságstáb hétfői ülésén döntenek.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Csaknem három hete beszélünk a járványügyi kockázatról, ami a lakosság visszatérése miatt áll fenn. Ez szüntelenül napirenden van. Többször elmondtam, hogy ami Montenegrót és Bosznia-Hercegovinát illeti, a nyitottság elsősorban politikai okok miatt van, ehhez nincs mit hozzáfűznöm.”

fertőzött
kórház
lélegeztető
koronavírus
Covid

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.