Ugrás a tartalomra

Vitamin, protein, kokain

2020.09.11
21:07
2020.09.12
17:25
Forrás
Pannon RTV
Vitamin, protein, kokain címmel nyílt meg Lázár Tibor kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában.

A kiállításon festmények, kollázsok és objektum-installációk egyaránt fellelhetőek. A galéria kísérőprogramokkal és műhelyfoglalkozásokkal is várja a látogatókat a kiállítás ideje alatt.

Lázár Tibor művészete szorosan kapcsolódik Vajdasághoz és annak múltjához. Középpontjában a századforduló építészete és a kor szelleme áll, ami a popkultúra és az utcai művészet elemeivel vegyül. Átalakítja és újraértelmezi a polgári otthonok kellékeit a kortárs művészet nyelvén.

Lázár Tibor, festőművész: „Úgy gondoltam, hogy ez az ötlet legyen olyan, hogy megengedje azt, hogy ebből az ötletből, ebből a központi elgondolásból és koncepcióból születhessenek térbeli alkotások, születhessenek festmények és kétdimenziós alkotások. Az valahol egy ráadás, hogy némelyik munka megenged egy játékos közreműködést is.”

Lázár Tibor műveiben a múlt és a jelen egyesül, a két különböző világ találkozik - mondta el Kucor Tamara kurátor. A kiállításon több mint ötven alkotást mutatnak be: „Mondhatjuk, hogy ezek az alkotások ebben az épületben, a Raichle-palotában otthonra leltek. Az épület azt a kort képviseli, amely Lázár Tibort érdekli. Itt festmények vannak, kollázsok és úgynevezett art objectek.”

A megnyitót a szabadkai Népszínház színészeinek performansza színesíttette. Az érdeklődők október végéig látogathatják kiállítást.

protein
Lázár Tibor
kiállítás
Szabadka
Kortárs Galéria
Kucor Tamara

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.