Ugrás a tartalomra

Nem tudni, hogyan hat a koronavírus hosszabb távon a gyerekekre

2020.09.16
10:05
Forrás
Szerbiai RTV
Egyelőre kevés súlyos esetet tartanak nyilván a 20 évnél fiatalabbak körében.

A koronavírus-fertőzés hosszútávú egészségügyi következményei még nem ismertek, különösen nem azon gyerekek esetében, akik tünetmentesen átvészelik a betegséget - ezt jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója. Mint mondta, tudható, hogy a vírus ritka esetekben ugyan, de végezhet gyerekekkel is, de a legtöbbször ők enyhe tünetekkel átvészelik a betegséget és kevés súlyos esetet tartanak nyilván. Eddig 0,2 százalékos halálozási arányt regisztráltak a 20 évnél fiatalabbak esetében - szögezte le a főigazgató.

koronavírus
járvány
gyerek
Egészségügyi Világszervezet
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz
hatások

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.