Ugrás a tartalomra

Fönntartja a beutazási korlátozásokat a magyar kormány

2020.09.16
18:21
2020.09.16
20:32
Forrás
Pannon RTV
A kabinet legfrissebb döntéseit Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban ismertette.

 Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval – mondta a magyar miniszterelnök. Kiemelte: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám valamikor december-január tájékán éri el a csúcspontját. Orbán Viktor azt mondta, egészen addig védekezni kell. Van egy haditervünk, amely arról szól, hogy miként védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és ezzel egy időben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét – jelentette ki a magyar kormányfő. Orbán Viktor az egészségügyi rendszer felkészültségéről is beszélt. Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani – hangsúlyozta. Orbán Viktor ezt követően a legfrissebb döntéseket ismertette.

„Miután a vírust külföldről hurcolták be, ezért a kormány úgy döntött, fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé tesszük a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett most már a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is. A teljes körű látogatási tilalmat fenntartjuk a kórházakban és az idősotthonokban. Október elsejétől testhőmérséklet mérés után lehet belépni az iskolába a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik. A tesztek hatósági árát megállapítottuk, nem lehet, semmilyen jogcímen sem lehet több pénzt, mint 19.500 forintot elkérni egy tesztért. Végül döntöttünk arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni. Kérek mindenkit, hogy a saját érdekében, de különösképpen az idősek és a betegek érdekében, tartsa be ezeket a szabályokat. A rendőrséget pedig utasítottam a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, büntesse azokat, akik nem tartják be a szabályainkat. Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra!”

magyar
kormány
beutazás
korlátozás
koronavírus
teszt
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.