Ugrás a tartalomra

Mali: A fejleményektől függ a közszférában dolgozók béremelése

2020.09.18
15:23
2020.09.18
15:33
Forrás
Vajdaság MA, B92
A miniszter kiemelte azt is, hogy a válság idején sem zárják be a gyárakat, nincs tömeges elbocsátás.

A közszférában dolgozók béremeléséről a szeptemberi és októberi fejlemények alapján fognak dönteni - mondta a Prva Televízió vendégeként a szerb pénzügyminiszter. A nyugdíjak stabilak, Szerbia gazdaságpolitikája felelősségteljes - hangsúlyozta Siniša Mali. Emlékeztetett arra, hogy január elsejétől 5,9 százalékkal növekednek a nyugdíjak a svájci képlet szerint. Hangsúlyozta, az 5,8 milliárd eurós segélycsomaggal sikerült megőrizni a munkahelyeket és a termelői kapacitásokat, hogy a koronavírus-járvány után folytatódhasson a fejlődés.

A héten 2000 dinárral növekedett a munka minimális ára, tavaly pedig 3000 dinárral a minimálbér - mondta. Ennek a tehernek a java részét az állam állja, mert az adózás küszöbét 16 ezer 300 dinárról felemelték 18 ezer 300 dinárra - emelte ki Mali. Ez a többi bér növekedését is maga után vonja - tette hozzá a miniszter és felhozta azt is, hogy a szerb gazdaságban a válság idején sem zárják be a gyárakat, nincs tömeges elbocsátás és a munkanélküliségi ráta is csupán 7,3 százalékos.

járvány
béremelés
közszféra

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.