Ugrás a tartalomra

Matematikai tehetséggondozás 25. alkalommal

2020.09.19
11:32
2020.09.19
16:12
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán idén huszonötödik alkalommal indul az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok szervezésében a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő iskola.

Hétvégenként idén mintegy száz általános és középiskolai diákkal foglalkoznak majd.

Nagy Simon tavaly óta jár a tehetséggondozó órákra. Most negyedikes. Azt mondja, nagyon élvezi, mert másmilyen itt a matek, mint az iskolában.

"Valamennyivel nehezebb, mert itt plusz feladatok és becsapós feladatok is vannak."

Sakk-játék, matematika és fizika szekcióba jelentkezhetnek azok a diákok, akik játékosan szeretnék fejleszteni tehetségüket és elmélyülni a felsorolt témakörökben, hétvégenként néhány órára.

Tóth Gabriella, csoportvezető: "Főleg játszatjuk őket, csoportosan játszatjuk őket, és észre sem veszik, hogy nagyon komoly munkát végeznek. És közben nagyon fejlődik a logikus gondolkodásuk. Ha pedig közöttük van élversenyző, nekik adunk lehetőséget arra, hogy részt vegyenek versenyeken."

A kilencven perces oktatásba a versenyfeladatok mellett belefér a játék, a viccelődés és a beszélgetés is. A tanárok még várják az érdeklődő diákokat, akik jelentkezhetnek a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola közösségi oldalán, illetve a Pedagógus Egyesületnél.

tehetséggondozás
Szabadka
matematika
Cofman

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.