Ugrás a tartalomra

Magyarországon meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

2020.09.19
13:13
Forrás
MTI
Meghosszabbítják Magyarországon a háztartások számára a hiteltörlesztési moratóriumot néhány társadalmi csoport esetében január elsejétől, további hat hónapig.

Ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelentette be a gazdaságvédelmi operatív törzs mai ülése után.

Az érintett társadalmi csoportok a gyereket nevelő családok, nyugdíjasok, munkanélküliek és közfoglalkoztatottak. Esetükben a moratórium automatikusan meghosszabbodik, a bankot csak akkor kell felkeresniük, ha már nem szeretnének élni a moratórium lehetőségével.

A vállalkozások esetében a vállalkozóknak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani. Ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent az elmúlt hónapokban, akkor meg fogják kapni a moratórium lehetőségét - emelte ki Orbán Viktor.

Azt is elmondta, a gazdasági operatív törzs tanácsára a járvány előtt felvett háztartási és vállalkozási hiteleknél hat hónapra felmondási tilalmat rendelnek el.

hitelmoratórium
Orbán Viktor
koronavírus

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.