Ugrás a tartalomra

Online térben az Újvidéki Könyvfesztivál

2020.09.19
21:25
2020.09.20
15:37
Forrás
Pannon RTV
Három éven keresztül a sétáló közönség előtt rendezték meg az Újvidéki Könyvfesztivált. Házigazdája az idén fennállásának 175. évfordulóját ünneplő Városi Könyvtár.

A koronavírus–helyzetre való tekintettel most online térben zajlik a programsorozat. A rendezvény elsősorban azokat a fiatal, feltörekvő művészeket, írókat, költőket és színészeket fogja össze, akik pályafutásuk elején vannak. A három napon át tartó eseményfolyamban ismert írók, költők is szerepelnek, akik példaképül szolgálhatnak a fiataloknak. A programot élőben a fesztivál Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

Milan Ćosić, programkoordinátor, Újvidéki Könyvfesztivál: „A fesztivál mottója minden évben ugyanaz, egyformán próbáljuk képviselni a prózaírókat és a költőket is, akik előadásait fellépésekkel, együttesek, zeneszerzők bemutatásával vegyítünk. Mindig is a fiatalok kerülnek középpontba, de most az online térben csak az irodalomra tudunk összpontosítani, mégpedig beszélgetés formájában. Le kellett mondanunk az előadásokat, az együtteseket és a hasonló szereplőket.”

Újvidéki Könyvfesztivál
Milan Ćosić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.