Ugrás a tartalomra

15 ezren lehetnek egészségügyi felügyelet alatt

2020.09.21
15:13
Forrás
Szerbiai RTV
Vannak közöttük fertőzöttek is, ami dr. Predrag Kon szerint jó, mert felfedték és elkülönítették őket.

Nagyjából 15 ezer olyan személy áll egészségügyi felügyelet alatt, akik a koronavírus szempontjából kockázatosnak minősített országokban töltött nyaralásukból tértek haza Szerbiába. Fertőzötteket is találtak közöttük, jelentette ki dr. Predrag Kon epidemiológus. Ez jó dolog, és nemcsak most fontos, hanem a későbbiekben is, mert a fertőzöttek korai felfedése és elkülönítése a koronavírus elleni küzdelem fő eleme – nyilatkozta Kon a Prva TV-nek.

A kérdésre, hogy van-e elég felügyelő, aki ellenőrizze az e-zdravlje portálon bejelentkezett összes személyt, Kon azt válaszolta, ez lehetetlen. Azonban a rendszeren keresztül ez megvalósítható – tette hozzá.

A járványügyi szakorvos arról is beszélt, hogy Szerbiában mindössze öt középiskolásnál mutatták ki a fertőzést, ami véleménye szerint valószínűleg nem a valós állapot, tekintettel arra, hogy az általános iskolákban sokkal több megbetegedést találtak.

egészségügyi felügyelet
egészségügyi megfigyelés
fertőzöttek
Dr. Predrag Kon
koronavírus

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.