Ugrás a tartalomra

Hamarosan ünnepel a palicsi Szederinda Népdalkör

2020.09.21
19:26
2020.09.21
19:34
Forrás
Pannon RTV
A mostani műsort Colourful voices: Szederinda címmel adták elő.

Vajdasági és sárközi népdalokat, felvidéki népdalcsokrot és kocsmai jelenetet adott elő boros dalokkal a jövőre húszéves fennállását ünneplő palicsi Szederinda Népdalkör 26 tagja, a palicsi Magyar Kultúrközpontban ma este.

A Colourful voices: Szederinda, azaz a Sokszínű hangok: Szederinda című műsor a Colourful Cooperation - Sokszínű együttműködés elnevezésű határon átnyúló IPA-projekt keretében valósult meg.

A Palicsi Magyar Kultúrközpontban egyébként a szeptemberi rendezvények a népdalok, a népzene és a néptánc jegyében zajlanak. A Szederinda Népdalkör pedig országszerte és külföldön is egyaránt kiemelkedő eredményeket ért el eddigi, csaknem két évtizedes fennállása óta. 2021. január 18-án ünneplik majd a huszadik születésnapjukat. Eddig nagyon sok helyen megfordultak és nagyon sok új barátot szereztek - emelte ki Brezovszki Eszter művészeti vezető.

Brezovszki Eszter, művészeti vezető, Szederinda Népdalkör, Palics: „Minden évben megszervezzük 2006 óta az Elindultam szép hazámból Kárpát-medencei népdalkörök találkozóját. Mindig kerestük a helyet, hogy hol tudunk fellépni. Voltunk már mi a Vigadóban, voltunk a szabadtéri színpadon Palicson, voltunk az iskolában, legutóbb kétszer-háromszor már az iskolában szerveztük meg ezt a rendezvényt. Nagyon örülünk annak elsősorban, hogy felléphetünk már saját színpadon, és hogy saját művelődési házunkban tudjuk vendégül látni majd azt a nagyon sok külföldi és hazai barátot, akikkel eddig megismerkedtünk a közel húsz év alatt.”

Szederinda
népdal
népdalkör
fellépés
műsor
Colourful voices: Szederinda
Colourful Cooperation
Brezovszki Eszter

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.