Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia tiszteletben tartja a ENSZ-határozatot, Koszovó viszont megsértette azt

2020.09.22
14:03
2020.09.22
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartottak konferenciát.

Területi egységének védelmével és megőrzésével Szerbia a nemzetközi jogok mellett kiáll azon elvekért, amelyek mentén az Egyesült Nemzetek Szervezetét alapították - fogalmazott Aleksandar Vučić az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megtartott konferencián. A szerb elnök videó-beszédében elmondta, véleménye szerint az ENSZ Alapokmánya kellene, hogy legyen a nemzetközi közösség alkotmánya és alapja azoknak az elveknek, amelyek a nemzetek közötti viszonyokat és a folyamatokat irányítják. Vučić úgy fogalmazott, hogy Szerbia eltökélt a ENSZ 1244-es határozatának tiszteletben tartása és az ország területi integritásának megőrzése iránt, Koszovó viszont függetlenségének egyoldalú kikiáltásával megsértette ezt a határozatot.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Emlékeztetném önöket arra, hogy Szerbia teljesen elkötelezett egy kompromisszumos megoldás elérésére Koszovó kérdését illetően. Szerbia felelősségteljes politikát folytatott, minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy megvédje polgárai érdekeit, a regionális békét és stabilitást. Saját szuverenitását és területi integritásának védelmével, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatának tiszteletben tartásával Szerbia védelmezi a nemzetközi jogot.”

Aleksandar Vučić
ENSZ

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.