Ugrás a tartalomra

Közzétette az új migrációs javaslatcsomagját az Európai Bizottság

2020.09.23
14:01
2020.09.23
14:09
Forrás
euronews
Ursula von der Leyen bemutatta az új migrációs paktumot Brüsszelben, a kötelező kvóta kikerült belőle.

A tagállamok felelőssége, szolidaritása és a humanitárius kötelezettségek teljesítése áll az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi paktumjavaslata középpontjában. A testület elnöke kiemelte: az uniós bizottság javaslata kiigazított és gyorsabb eljárásokat határoz meg a menekültügyi és migrációs rendszer egészében. A javaslat közös irányítást, jobb stratégiai tervezést szorgalmaz az uniós és a nemzeti politikák összehangolása és a kölcsönös bizalom erősítése érdekében.

Új elem, hogy már az unió határain kívül megkezdődne a menedékkérők átvilágítása és szűrése. A terv második pillére a kötelező kvóta helyetti ún. rugalmas szolidaritás a tagállamok között. Az EU emellett fokozná az együttműködést harmadik országokkal, valamint erősítené a határőrizeti ügynökségeket.

A migrációs kihívás tekintetében a tagállamok eltérő helyzete, valamint a migrációs nyomás változásai miatt az Európai Bizottság a tagállamok rugalmas együttműködésének rendszerét javasolja - mondta az elnök.

2020 második negyedévében egyébként csaknem 70 százalékkal esett vissza az EU-ban a menedékkérelmek száma.

migrációs javaslatcsomag
Brüsszel
Ursula von der Leyen

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.