Ugrás a tartalomra

Amerikai támogatás szerbiai projektek pénzelésére

2020.09.23
14:43
Forrás
Szerbiai RTV
Több milliárd dollárt szán az Egyesült Államok szerbiai projektek pénzelésére, különös hangsúlyt fektetve a Szerbia 2025 programra.

Erről Siniša Mali beszélt a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság és az EXIM Bank képviselőivel folytatott tárgyalása után. A szerb pénzügyminiszter elmondta, míg ő a tervekben szereplő egymilliárd dolláros garanciarendszerről beszélt, addig az illetékeseknek több milliárdos pénzelési megoldásokat emlegettek. A pontos összeg a jövő hét végén, az ajánlattétel után lesz ismert. Mali értékelése szerint ez egy olyan lehetőség, amelyet nem lehet kihagyni. Az amerikai küldöttséget John Jovanovic, a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság belgrádi irodájának igazgatója vezette, míg a szerb delegációban a pénzügyminiszteren kívül, Gojko Stanivuković államtitkár, valamint számos minisztersegéd is részt vett. Külön tárgyalásokat folytatott a befektetőkkel Zorana Mihajlović építésügyi és infrastruktúra-fejlesztési miniszter, Jorgovanka Tabaković bankkormányzó, és Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója is a nap folyamán.

Amerikai Egyesült Államok
Siniša Mali
EXIM Bank
Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.