Ugrás a tartalomra

A vers csak születik Óbecsén

2020.09.25
08:37
2020.09.25
19:25
Forrás
Pannon RTV
A vers csak születik címmel első alkalommal hirdetett verspályázatot 10 és 15 év közötti diákoknak az óbecsei Népkönyvtár.

 A megmérettetésre csaknem száz szerb és magyar anyanyelvű kis poéta jelentkezett. A díjakat csütörtökön adták át a nyerteseknek.

15 magyar felsős diák indult a megmérettetésen. Bálint Alex szerelmes verse első helyezést hozott szerzőjének az óbecsei Népkönyvtár A vers csak születik című verspályázatán. Jutalma egy kerékpár.

Bálint Alex, 7. osztályos tanuló, Sever Đurkić Általános Iskola, Óbecse: „Igazából ez az első versem, de az ötlet onnan jött, hogy van egy lány az iskolában, akit nagyon kedvelek, és az érzéseimet ki akartam mutatni neki ebben a versben.”

Koncz Villő Zenesuli réme című versével kiemelt első helyezést érdemelt ki, nyereménye a Szép Szó Táborban való részvétel.

Koncz Villő, 5. osztályos tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Már első óta irkáltam verseket a tanító néninek is, otthon magamnak is, a kis testvéreimnek is, mindenkinek.”

A verseket Bíró Tímea költő, újságíró, Kovács Jolánka író, műfordító és Rókus Zoltán színész értékelte.

Rókus Zoltán, színész, zsűritag: „Van, akit távolról ismerek, személyesen, tehát láttam a versben, van, akit kevésbé, de mégis csak láttam a versben. Úgy gondolom, hogy amelyik vers elkezd élni rajtam keresztül, de ő írta, az a nyerő mindig.”

Az óbecsei Népkönyvtár első alkalommal hirdetett verspályázatot. A 15 magyar diák mellett 77 szerb anyanyelvű kis költő is jelentkezett a versenyre.

Lovas Đijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „A mai technológia mellett a gyerekek ezúttal mégis ceruzát ragadtak, és papírra vetették érzéseiket. Remélem, hogy hagyománnyá válik a intézményünkben.”

A díjazott versek a Hét Nap hetilap Jó pajtás rovatában jelennek meg szeptember 30-án.

A vers csak születik
Óbecse
verspályázat
Népkönyvtár
diák

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.