Ugrás a tartalomra

Járványhelyzet Magyarországon

2020.09.25
22:21
2020.09.25
22:29
Forrás
Pannon RTV
Ma is online sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs a magyarországi járványhelyzet alakulásáról.

Müller Cecília magyar országos tiszti főorvos elmondta: a második hullám felszálló szakaszában vagyunk. Az elmúlt 24 órában 927 magyarnál mutatták ki a koronavírust, kilencen életüket vesztették. Többüknél daganatos megbetegedés volt az alapbetegség, mindannyian 57 év felettiek voltak. Szigorított egyébként a járványügyi előírásokon Magyarország kormánya. Hétfőtől több új szabály is életbe lépett, és az egyik legfontosabb a maszkviselésre vonatkozik. Emellett pedig számos új intézkedést hoztak meg a járvány terjedésének megakadályozására, illetve lassítására. A magyar operatív törzs mai ülésén az is elhangzott, hogy ha nő a fertőzöttek száma, nő a halálozások száma is. Így egyelőre úgy tűnik: a fertőzöttek számának növekedése miatt 4-5 hét múlva valóban emelkedhet a halálozások száma is Magyarországon. Hogy mi várható a következő hetekben és csökkenhet-e a regisztrált esetek száma, erről Vadlövő Gabriella kérdezte Budapesten Rusvai Miklós virológust.

Müller Cecília
Rusvai Miklós

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.