Ugrás a tartalomra

Már szerb nyelven is olvasható a Vajdaság, én így szeretlek

2020.09.28
12:25
2020.09.28
15:41
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Vajdaság, én így szeretlek interjúkötet szerb nyelvre fordított változatát. A kötet szerzője a Hét Nap munkatársa, Fehér Márta. A könyv a Hét Nap Lapkiadó Kft. különkiadványa.

A kiadványban olyan embereket, sorsokat mutatnak be, akik megtalálták itthon a saját boldogulásukat. A könyv többek között mezőgazdasági és kulturális témákkal foglalkozik. Az interjúkötet szerbre fordítása elsősorban azért volt fontos, hogy a nem magyar ajkú interjúalanyok is el tudják olvasni a könyvet.

Fehér Márta szerző: „Ezek a történetek vajdasági utazásokról, vajdasági tájakról és vajdasági emberekről szólnak. Különböző nemzeti közösséghez tartozókról. Egy a közös bennük, hogy mindannyian szeretnek itt lenni. Vannak történeteik, el tudják mondani, hogy miért ragaszkodnak ehhez a tájhoz. Ez nem egy sulykolós könyv.”

A könyvet magyar nyelven egy évvel ezelőtt már bemutatták. A személyes történeteken keresztül különböző vajdasági helységeket is bemutatnak, amelyekről képeket is láthatunk Kartali Róbert fotóival - mondta László Edit, a Hét Nap Lapkiadó Kft. igazgatója: „Sikerült olyan projektet, illetve projekteket végre realizálni, amelyekkel egy picit talán ki tudjuk tágítani nem csak a tevékenységünket, hanem azt a szellemi hozzáadott értéket, amit egy könyv jelenthet.”

Az érdeklődők a könyvet a Hét Nap Lapkiadó Kft. szerkesztőségében tudják megrendelni telefonon, a 024/555-181-es telefonszámon, vagy az office@hetnap.rs email-címen, illetve megvásárolható Szabadkán a Danilo Kiš Könyvesboltban.

A könyv a szerbiai Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium támogatásával jött létre.

Vajdaság én így szeretlek
Fehér Márta
Hét Nap
Hét Nap különkiadvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.