Ugrás a tartalomra

Pannon letter - vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér

2020.09.28
18:21
2020.09.28
18:53
Forrás
Pannon RTV
Pannon letter címmel a vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér bemutatására került sor ma délután a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

Az irodalmi-beszélgetős műsor a Colourful Cooperation - Sokszínű együttműködés IPA-projekt keretében valósult meg. Benedek Miklós költő a Képes Ifjúság felelős szerkesztőjeként, Virág Gábor a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatójaként, Losoncz-Kelemen Emese szerkesztő-tördelő, egy, a kortárs irodalmat népszerűsítő Instragram-oldal szerzőjeként és Bíró Tímea költő, a Hét Nap újságírójaként beszélgettek egymással.

Szó esett arról, hogyan közelítik meg a témát szerzői mivoltukból, és hogyan ismertetik meg az olvasókkal a mai szerzőket és műveket. Ehhez egy széles látókör kell, és mindig naprakésznek kell lenni, hogy mi az aktuálisan fontos téma és fontos irodalom - emelte ki Bíró Tímea.

Bíró Tímea, költő, újságíró: „Vannak olyan témák, amelyek nem tudnak kimenni a divatból. Ilyen a háború és a háború traumái, azok mindig is fontosak lesznek, azt hiszem, az olvasóknak. Vannak olyan témák, most főleg Magyarországon, illetve nálunk is, mondjuk a mélyszegénység az egy nagyon, nagyon fontos témakör, és én azt gondolom, hogy a külföldi munkavállalás is egyre populárisabb lesz.”

Virág Gábor
Benedek Miklós
Bíró Tímea
Colourful Cooperation
Losoncz-Kelemen Emese

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.