Ugrás a tartalomra

Online sorsolták ki a 13. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

2020.09.29
13:30
2020.09.29
16:37
Forrás
MTI, Pál Károly és Kósa Sándor
A versenyt október 10-én és 11-én tartják.

Online sorsolták ki a járványügyi helyzet miatt a 13. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét. A versenyt október 10-én és 11-én tartják a budapesti Hősök tere körül felállított különleges pályán, ez alkalommal közönség nélkül.

Az érdeklődők a magyar közmédia közvetítésével követhetik a programokat. Egyszerre kell őriznünk a vágta értékeit és figyelnünk a biztonságra, ezért döntöttünk úgy, hogy idén közönség nélkül rendezzük meg a versenyt.

Reméljük, a megszokott hangulatot a készülékeken keresztül is át tudjuk adni - mondta Lázár Vilmos. A Nemzeti Vágta elnöke kiemelte, biztonsági és járványügyi protokollt készítettek, hogy a biztonságra maximálisan figyelve szervezzék meg az eseményt.

Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kitért arra, hogy a televízión keresztül minden programot figyelemmel kísérhetnek a nézők, a kishuszár vágtát, a méneshajtást a szilvásváradi lipicai ménessel, a történelmi bemutatót, a magasugrató- és kocsitolóversenyt, valamint a nemzetközi futamot. Utóbbit ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendezik meg.

Az előfutamokat a szombati versenynapon rendezik meg, ezek első két helyezettje és a legjobb időt futó 3. helyezett jut be a másnapi elődöntőkbe. A döntőt október 11-én rendezik meg.

Vajdasági érdekeltség a 2020. évi Nemzeti Vágtán:

3. előfutam - Békéscsaba (Cékus Noémi a Coprával)
4. előfutam - Temerin (Nagy Arnold a Fantáziával)
5. előfutam - Oromhegyes (Dudás József a Londonnal), és Mezőberény (Kósa Sándor lova a Déva Jutka Vámos Mercédesszel)
6. előfutam - Szabadka (Báló Attila a Montanával)
10. előfutam - Zenta (Gulyás Szabolcs a Déva Szándékkal), és Kishegyes (Cékus Árpád és a Bessie)
11. előfutam - Látrány (Kósa Sándor lova a Pipacs Kövesdy Zsolttal                                                                                 12. előfutam – Érd (Hugyik Attila lova az Április Szőke Tamással)
 

Nemzeti Vágta
előfutam
verseny
Budapest
online sorsolás

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.