Ugrás a tartalomra

Online megbeszélések a Nemzetközi Valutaalappal

2020.10.02
12:34
2020.10.02
12:41
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége október 5. és 16. között online megbeszéléseket tart a szerb államvezetéssel.

A találkozók témája a jelenlegi pénzügyi helyzet értékelése, a pénzügyi szervezettel kötött megállapodás lehetséges folytatása lesz, de egyeztetnek a 2021-es költségvetésről is. Tárgyalnak majd a koronavírus-járványra terjedése ellen bevezetett intézkedések alkalmazásának hatékonyságáról, a kulcsfontosságú szerkezeti reformokról. Siniša Маli korábban úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások témái között a nyugdíjak lehetséges emelése is szerepelni fog. A szerb pénzügyminiszter akkor elmondta, hogy álláspontjuk szerint a svájci a lehető legjobb modell az ország számára, amely a nyugdíjasok érdekeit védi. A nyugdíjak emelkedését a bérek és az infláció növekedéséhez igazítanák Szerbiában.

online
megbeszélés
Nemzetközi Valutaalap
IMF
Siniša Mali
nyugdíj
reform
gazdaság
költségvetés

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.