Ugrás a tartalomra

A büdzséről Újvidéken is

2020.10.02
17:07
2020.10.02
20:08
Forrás
Pannon RTV
Újvidék város önkormányzata 4 milliárd dináros többletet valósított meg a folyó évben. A város vezetése szerint sikerült csökkenteni a munkanélküliséget és növelni az átlagfizetést.

Az ülés központi témája Újvidék város folyó évi költségvetésének megvalósítása volt. Habár a számadatok csaknem 4 milliárdos többletet mutatnak, az ellenzéki kritika szerint ezek még a 2018-as évből származnak, és valójában veszteséges év van a város mögött.

Bojan Radojević, önkormányzati képviselő, Újvidék (SZDP): „Habár azzal dicsekednek, hogy 2019-ben azt tervezték, hogy legyenek pénztartalékok, nincs többletünk, hanem hiányunk van. Ha így folytatódik a deficit, nagyon gyorsan teljes deficitünk is lesz a városban, ami a gazdasági tevékenység csökkenésének mutatója, és több pénz költése, mint amennyi a város költségvetésébe befolyik.”

Mint az ülésen és az azt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, Újvidék 2019-es költségvetése 30 milliárd 265 millió dinárt tett ki, aminek fele adókból származott. A beszámolók alapján nőtt a foglalkoztatottság és az átlagfizetés is.

Milan Đurić, alpolgármester, Újvidék (SZHP): „Emlékeztetőül, Újvidéken 2012-től a mai napig több mint 370 millió euró értékű, hazai és külföldi befektetés valósult meg, ami hozzájárult a munkanélküliség mértékének folyamatos csökkenéséhez, ami jelenleg rekordszintű a városunkban, 6 százalék alatti. A szociális juttatások egyik fajtájától sem lett elállva, valamint a kultúrára, oktatásra és egészségügyre szánt juttatásokról sem lett lemondva.”

A napirendi pontok között szerepelt több újvidéki közvállalat új igazgatójának kinevezése is.

Újvidék
költségvetés
munkanélküliség
átlagfizetés
gazdaság
büdzsé

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.