Ugrás a tartalomra

Nagy Kornélia szellemes kiállítása a Kortárs Galériában

2020.10.02
20:18
2020.10.03
16:38
Forrás
Pannon RTV
Tárlatvezetést és katalógus-bemutatót tartottak pénteken a Kortárs Galériában, Szabadkán.

Az eseményen a helyi Nagy Kornélia Mag című kiállításáról hallhattak az érdeklődők. A kiállítás a művész első tárlata.

A munkák között számos rajz és illusztráció, grafikai tervek és Nagy Kornélia diplomamunkája látható.

Mivel a művész jelenleg Magyarországon tartózkodik, nem tudott ott lenni az eseményen, helyette a galéria munkatársai vezették körbe a látogatókat.

Miroslav Jovančić, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora: „Ez egy vulkán. Egy szellemes és nagyon kifinomult humorral. Érzékeny vulkán, láva. Ez a Kornélia világa. Hogy milyen? Egyszerű, humoros. Figyel arra a fajta humorra, ami neki nagyon fontos. Figyel a természetre. Figyel önmagára. Az ő belső világát megosztja velünk. Ez az ő világa. A figurák egyszerűek. De mindegyiknél érezhetőek, még azoknál a jeleneteknél is, amelyek drámára utalnak, ott is egy fajta humor íze érezhető a háttérben.”

Nagy Kornélia
Miroslav Jovančić
Kortárs Galéria
Szabadka
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.