Ugrás a tartalomra

A vörösiszap-katasztrófa évfordulója

2020.10.04
07:23
2020.10.04
07:32
Forrás
MTI
Tíz éve történt a vörösiszap-katasztrófa Magyarországon.

2010. október 4-én a Mal Zrt. Ajka melletti tározójának gátja átszakadt, és egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap öntötte el Kolontárt, Devecsert, Somlóvásárhelyet és a környező 40 négyzetkilométernyi területet. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált. A helyreállításra, újjáépítésre az állam több mint 30 milliárd forintot fordított, teljes kártalanításban részesültek a károsultak és senki nem maradt otthon nélkül. A katasztrófa elhárításának irányítását regionális tiszti főorvosként Müller Cecília végezte.

vörösiszap
katasztrófa

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.