Ugrás a tartalomra

Idén csak vajdaságiak léptek fel, de így is színes volt a Folk Music Fest

2020.10.04
13:49
2020.10.04
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Pál Gajódi Olivér gyógyulásáért is gyűjtöttek.

Színesebbnél színesebb fellépők várták a látogatókat a Folk Music Festen szombat este a palicsi Vigadó teraszán. A járványhelyzet miatt idén csak vajdasági fellépők szórakoztatták a közönséget. A rendezvényt a Bodros Tamburazenekar nyitotta meg. Apró Boglárka, tag, Bodros Tamburazenekar: „A mi zenekarunk 3 éve alakult, ez a felállás nem mindig így volt, mivel a bőgős az tavaly a Fölszállott a pávának a válogatója előtt két héttel érkezett hozzánk, gyorsan betanulta mit kellett játszani. Tavaly voltunk a Fölszállott a páván, ahol a középdöntőig jutottunk, illetve a zsűri két különdíjjal is jutalmazott minket.”

Ezt követően Bakos Árpád és Miroslav Jovančić kápráztatta el a közönséget, majd a Juhász Zenekar 20 éves jubileumi koncertje zárta az estét. Az esemény külön hangsúlyt helyezett az SMA-1-ben szenvedő kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére. Sütiket, limonádékat és sós pogácsákat vehettek a pultnál. A nap folyamán csaknem 42 ezer dinárt gyűjtöttek össze.

Juhász Gábor, a Folk Music Fest szervezője elmondta, sikerült úgy megszervezni az estét, hogy az emberek biztonságban legyenek. „Idén hetedszerre van megszervezve, ugye ez mindig május végén szokott lenni, a palicsi Nyári Színpadon. Most a vírushelyzet miatt ezt október első hétvégére raktuk, és hála Istennek kedvezett az idő számunkra, nagyon sokan eljöttek, aminek nagyon örülünk. A programunk egy kicsit kevesebb mint máskor szokott lenni, általában kétnapos szokott lenni ez a fesztivál, de most egy napba sűrítettük bele. A külföldi fellépőktől sajnos el kellett tekintsünk, de így is azt gondolom, hogy nagyon komoly felhozatalt tudtunk biztosítani az idelátogató közönség számára.”

A rendezvényt Szabadka Város önkormányzata, a Tartományi Nemzeti Közösségi Titkárság, Magyarország Kormánya, a Nemzeti Kulturális Alap és a Csoóri Sándor Alap támogatta.

Folk Music Fest
népzene
Juhász Gábor

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.