Ugrás a tartalomra

A kukorica hozama 8 és fél tonna körül várható

2020.10.05
13:16
Forrás
Vajdasági RTV
Átlagosan 8 és fél tonna kukoricahozamra számítanak hektáronként az észak-bácskai termelők.

Mostanra a termőföldek több mint 60 százalékáról megtörtént a gabona betakarítása. A májusi esőnek köszönhetően egyes parcellákon akár 10 tonna hozamra is számíthatnak a gazdák, míg más földeken a hozam az átlagos alatt marad. Ennek ellenére a gazdák jó bevételben reménykedhetnek, ugyanis a gabona átvételi ára 20 százalékkal magasabb, mint amennyi tavaly volt. A következő héten pedig megkezdődik az árpa, majd a búza vetése. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a jó hozamok érdekében ajánlott jó minőségű vetőmagot használni. 

kukorica
hozam
gabona

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.