Ugrás a tartalomra

Új padokon ülve élvezhetik az őszies időt Temerin község lakosai

2020.10.05
15:02
2020.10.05
18:28
Forrás
Pannon RTV
A közterekre, parkokba 38 új padot és 15 szemeteskosarat helyeztek ki. A fejlesztést az önkormányzat támogatta.

Az elmúlt napokban a még hátramaradt padok és szemétgyűjtők helyét betonozták ki. Hétfőn már a lakosok ki is próbálhatták az új ülőalkalmatosságokat.

Nagy Tibor, Temerin: „A változás szemmel látható. A minőség, a kivitelezés más, jobb. Tetszik. Az előző padok, a fiataloknak erő fitogtatására voltak jók. Nem voltak ennyire stabilak. Lehet, hogy kivált valamilyen európai gondolkodást egy ilyen szép pad.”

Pásztor Róbert, a temerini Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, egy pad kiépítésére 25 ezer dinárt fordítottak. Külön figyelmet szenteltek annak, hogy a padok gyakori igénybevételnek vannak kitéve, 5 réteg lakkal kezelték őket, így ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben is.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Most már cserélni nem igazán maradt pad. Esetleg még a parkban. Tervben van a park modernizálása. A tervek alapján a felső része francia parkká alakulna át, az alsó része, a tó körül, angol parkká alakulna. Több virág, cserje lenne. Ez a terv. Még nem tudjuk, mikor lesz belőle valami, mivel nem kis befektetés, majdnem 200 millió dináros projekt.”

A Községi Képviselő-testület elnöke hozzátette, a jelenlegi közbeszerzés adó nélküli értéke 1 millió 250 ezer dinár volt, ami erre az évre vonatkozik.

Régebben ilyen és ehhez hasonló padok díszítették Temerin köztereit. Kissé megkoptak, hiányosak, és a legkevésbé sem kényelmesek. Hamarosan ezek is lecserélésre kerülnek.

Az előző padokat 35-40 év után cserélték le, az illetékesek remélik, hogy az új ülőalkalmatosságok is kibírnak legalább ennyi időt.

Temerin
padok
szemetesek
felújítás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.