Ugrás a tartalomra

Magyarország: 504 millió euró a munkahelyek megvédésére

2020.10.07
19:38
Forrás
Világgazdaság
Magyarország kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában juthat hozzá a támogatáshoz.

504 millió euró támogatást kaphat Magyarország a munkahelyek megvédésére az Európai Bizottság javaslata értelmében - közölte a brüsszeli testület. Magyarország augusztusban nyújtotta be a pályázatát az unió válságkezelő programjára, a bizottság a magyar pályázat jóváhagyását megelőzően már 16 uniós tagállam támogatási kérvényét hagyta jóvá.

A Magyarországnak nyújtott támogatással együtt, az unió eddig 87,8 milliárd eurónyi pénzügyi segítséget javasolt 17 EU-tagországnak. Amennyiben a tagállamok kormányait tömörítő uniós intézmény jóváhagyja a bizottsági javaslatot, Magyarország kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában jut hozzá a támogatáshoz. Az összegből a csökkentett munkaidős foglalkoztatási programok, valamint a kapcsolódó egészségügyi intézkedések költségeit hivatott fedezni.

A SURE program forrásaiból eddig Olaszország és Spanyolország kapta a legmagasabb támogatást, 27,4 milliárd és 21,3 milliárd eurót. A visegrádi országok közül Csehország 2 milliárd, Lengyelország 11,2 milliárd, Szlovákia 631 millió eurót kapott.

támogatás
munkahely
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.