Ugrás a tartalomra

Elindult a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja Zentán

2020.10.08
09:44
2021.03.01
09:09
Forrás
Pannon RTV
Hat helyszínen lesznek vetítenek október 12-ig a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából.

A magyarkanizsai Cinema Filmműhely idén is megszervezi a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválját, a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából. Az alkotásokat október 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők Szabadkán, Zentán, Topolyán, Magyarkanizsán, Zomborban és Újvidéken.

A zentai program első napján, szerdán négy filmet láthatott a közönség. Egyebek mellett Bicskei Zoltán Hozzád sóhajtunk című filmetűdjét, Tolnai Szabolcs Osztálytalálkozó című játékfilmjét, valamint két dokumentumfilmet: Lavro Ferenc: Sziasztok! és Forró Lajos: Magyarellenes atrocitások a Délvidéken - Horgos története című munkáját.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Természetesen itt el kell mondani, hogy mivel rendkívüli helyzet van, így korlátozott a filmek megtekintésének a létszáma. Tehát harmincan tudják megnézni a zentai Alkotóházban, kötelező maszkviselés mellett. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy visszatértünk a rendezvényeinkhez, és ennek egyik jelentős állomása a vajdasági filmeknek a bemutatója.”

Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválja
vajdasági magyar mozgókép napja
Magyarkanizsa
Zenta
Hugyik Richárd
mozi
vetítés
film

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.