Ugrás a tartalomra

Orbán: Történnek rossz dolgok, de a világ talál megoldást ezekre a problémákra

2020.10.09
14:50
Forrás
Pannon RTV
A következő néhány hónap lesz az igazán mérvadó. Erre a járványra minden ország más választ adott - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Már márciusban a második hullámra készültünk – fogalmazott a magyar miniszterelnök. 

Kétfajta módon lehet nézni a világra. Vannak azok, akik azt hiszik, hogy a világ a vesztébe rohan, és vannak azok, akik azt gondolják, hogy természetesen történnek rossz dolgok, de a világ rendre talál megoldást ezekre a problémákra. Én az utóbbi csoportba tartozom – fogalmazott Orbán. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Nekem a lehetőséget kell látnom mindenben. Nem a leromlás lehetőségét, hanem a javulás, előrelépés lehetőségét. Azt láttam tavasszal, hogy ez sikerült. Leginkább az orvosainknak és az ápolóinknak köszönhetően. És ha egyszer sikerült, ott az első hullám idején tudtunk győzni, mint a magyar válogatott tegnap Szófiában, akkor a második hullám esetében is tudunk győzni. Ez az én felfogásom. Mit jelent a győzelem? Ez esetben azt jelenti, hogy az egészségügyi rendszerünk, a kórházaink, a mentőseink, a háziorvosaink bírják a terhelést, amíg meg nem érkezik a vakcina.”

Orbán Viktor
miniszterelnök
Magyaroszág
koronavírus
második hullám

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.