Ugrás a tartalomra

Világsakkfesztivál a virtuális térben

2020.10.11
08:49
Forrás
MTI
A 6. Világsakkfesztivált a koronavírus-járvány miatt ezúttal a virtuális térben, "önálló sakkvárost" létrehozva rendezték meg szombaton.

Az eseményre a világ 153 országából regisztráltak, amely idén is bemutatta a sakk művészeti, társadalmi és tudományos kapcsolódásait.

A rendezvény ötletgazdája, a sportág történetének legjobb női játékosa, Polgár Judit és szervező csapata olyan komplex virtuális, élő és interaktív sakkuniverzumot alkotott, amelyben helyet kapott játszótér a gyerekeknek, konferenciaközpont a beszélgetésekhez, mozi, koncertterem, iskola, fotó- és festménymúzeum, versenypálya amatőröknek és profiknak, kicsiknek és nagyoknak.

A rendezvénnyel egy új fejezet kezdődött a világsakkfesztivál életében - fogalmazott Polgár Judit. Egy olyan világot alkottak, ahol előadásokat lehetett követni, interaktívan játszani, sakkozni, filmet nézni, egy kiállítást bebarangolni. Összességében úgy vélte, hogy ez egy világszintű innováció a sakkozásban.

sakk
Világsakkfesztivál
virtuális
Polgár Judit

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.