Ugrás a tartalomra

A koszovói szerbek hálásak a szerb kormánynak a támogatásért

2020.10.13
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói szerbek belgrádi egyeztetésük alkalmával bejelentették, hogy ha nem hozzák létre a Szerb Községek Közösségét, akkor elhagyják a pristinai intézményeket.

Petar Petković, a Koszovó-ügyi iroda igazgatója szerint, ha megtagadják a Szerb Községek Közösségének felállítását, az nagy kárt jelentene a koszovói szerbek érdekeire nézve. Petković szerint, ha Pristina egyoldalúan úgy dönt, hogy nem teljesíti a brüsszeli megállapodásban aláírt kötelezettségeket, akkor megszűnnek a szerbek brüsszeli párbeszédből eredő kötelezettségei is. A szerb Koszovó-ügyi iroda igazgatója hangsúlyozta, hogy a koszovói szerbek hálásak Aleksandar Vučić elnöknek és a szerb kormánynak a támogatásért. Hozzátette, továbbra is kiállnak Belgrád erőfeszítései mellett, hogy politikai és diplomáciai eszközökkel védjék a Koszovóban élő szerbek érdekeit. 

Petar Petković
Koszovó-ügyi iroda
Szerb Községek Közössége
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.