Ugrás a tartalomra

A közelgő télre készülnek a migránsok - Magyarkanizsa lép

2020.10.15
11:24
2020.10.15
16:35
Forrás
Pannon RTV
Az illegális bevándorlók többsége a közelgő télre készülve hosszabb időre rendezkedett be a határövezetben található elhagyott épületekben, ezért szó szerint már kilakoltatás is zajlott.

Hamarosan őrző-védő szolgálatot indíthat Magyarkanizsa Község az aktuális migránshelyzet miatt - ezt Fejsztármer Róbert polgármester mondta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában. Ez főként a Horgoson és Martonoson élőkön segíthet, ugyanis megszaporodtak a lopások, betörések és más olyan bűncselekmények, amiket az illegális bevándorlók számlájára írnak.

Az illetékesek becslése szerint jelenleg Horgos külterületén, a határ közelében nagyjából két-háromszáz illegális bevándorló tartózkodik. Ottjártunkkor, csütörtök reggel éppen a határrendőrség emberei lakoltatták ki az egykori határőrség épületeiben meghúzódó migránsokat.

A migránsok kígyózó sorokban vonultak, jobb híján a közeli erdőkbe. Egyébként ezek a bevándorlók járnak be napi szinten Horgos központjába is. Gulyás Erzsébet azt mondta, hogy idős nővéréhez bementek és kihúzták a mélyhűtőt az áramból, ott töltötték fel a telefonjaikat is, miközben a védtelen asszonyt meg is fenyegették a migránsok. Az őrző-védő szolgálat tervezett munkába állításáról stábunktól értesült. „Szerintem nem bírják megvédeni a lakosságot, mert nem tudnak mindenhol ott lenni. Ezek meg szanaszét osztódnak és zaklatják a lakosságot, meg hát kárt csinálnak mindenkinek.”

Gyarmat Erzsébet reméli, hogy a jövőbeni őrző-védő szolgálat megóvja majd a lakosokat a migránsok zaklatásaitól és a jelenleg uralkodó állapottól. „Bizony, hogy nagyon kellene, itt a határ mentén nagyon nagy a forgalom a migránsok szempontjából. Hát félünk. Az üres házakba bemennek, esténként nem merünk menni sehová, én is bezárkózok.”

Farkas Erzsébettől fényes nappal egy vaslétrát vittek el a migránsok. „Csak jó volna, ha megvédené a lakosságot, mert hallottuk, hogy már több helyre is bementek. Házakba is, ahol otthon voltak. Én is zárok mindent. Magam vagyok, bemegyek és bezárkózok.”

Az őrző-védő szolgálat működtetésének ötletét Magyarkanizsa polgármestere is megerősítette. Fejsztámer Róbert a témával kapcsolatban a Pannon Televízió Közügyek című műsorában beszélt. Azt mondta, hogy az önkormányzat annyit tehet, hogy mindenben segíti a helyi rendőrség munkáját és megpróbálják a kapacitásokat átirányítani Horgosra és Martonosra, ahol a legtöbb gondot okozzák a migránsok. „Másrészről pedig hamarosan nagy valószínűséggel egy őrző védő szolgálatot is fizetni fogunk, saját költségvetésből természetesen azért, hogy egy kicsit nyugalmasabb napjai legyenek a helyi polgároknak, mindaddig amíg nincs kialakult országos stratégia, nincs kialakult országos megoldás erre a helyzetre.”

Nem hivatalos információk szerint az őrző-védő szolgálat akár már néhány napon belül megkezdheti a munkát.

Magyarkanizsa
migráns
bevándorló

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.