Ugrás a tartalomra

Új tanterem a jövő informatikusai számára

2020.10.16
16:08
2020.10.16
17:00
Forrás
Pannon RTV
Teljesen megújult a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola 10-es informatikai laboratóriuma a Studio Present cég jóvoltából.

Az oktatási intézmény és a szabadkai informatikai vállalat több éve folytat gyümölcsöző együttműködést.

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának több mint 600 hallgatója van. A környéken működő informatikai cégek felismerték az intézményben folyó munka fontosságát, így szorosan együttműködnek a főiskolával. A Studio Present cég, amelynek több munkatársa is az oktatási intézmény hallgatója volt, több éve a műszaki szakfőiskola diákjait ösztöndíjjal is támogatja, most pedig az egyik informatikai laboratórium felújítását finanszírozták.

Koza Andor, tulajdonos, Studio Present: „Teljes felújítást kapott a terem. Kicseréltük az elektromos hálózat nagy részét, a számítógépes hálózatot is kicseréltük, hogy az megfelelő legyen. Ugyanolyan bútorokat csináltattunk ide, mint amilyenek nálunk vannak az irodában. Az itteni hangulat tükrözi a Studio Present irodájának a hangulatát.”

Az új laboratórium megnyitóján Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója szimbolikusan átvette a terem kulcsát, ugyanakkor kiemelte, reméli azt soha nem kell használniuk, mivel az új tanterem mindig nyitva áll majd a diákok előtt: „A termet főként az informatika szakos hallgatók használják majd. Más szakokon is vannak olyan tantárgyak, mint a Számítástechnika alapjai és bizonyos programozási tantárgyak amelyek gyakorlati oktatási itt zajlik majd. Többnyire azonban az informatikusok fogják használni több területen. Itt nem csak a programozásról beszélünk, hanem arról is, hogy egy számítógépes hálózatot, hogyan kell beállítani, hogyan kell karbantartani.”

A beruházás létjogosultságát az is bizonyítja, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a munkaerőpiacon az informatikai szakemberek iránt. Az évek során a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanulói pedig már bizonyították, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon.

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.