Ugrás a tartalomra

Merkel üzenete a koronavírus-járvány aggasztó németországi helyzete kapcsán

2020.10.18
07:38
Forrás
MTI
A német kancellár szerint nehéz hónapok állnak előttünk, és hogy milyen lesz a karácsony, mi döntjük el azzal, hogy betartjuk-e az óvintézkedéseket.

A koronavírus-járvány németországi megfékezéséhez mindenkinek kevesebb emberrel kell találkoznia, és amikor csak lehet, otthon kell maradnia - mondta Angela Merkel kancellár egy szombati videoüzenetben.

A politikus a német sajtóban drámaiként jellemzett üzenetében rámutatott, hogy az új típusú koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma napról napra ugrásszerűen emelkedik, és a járvány gyorsabban terjed, mint tavasszal, az első hullám idején. A viszonylag nyugodt nyárnak vége, nehéz hónapok állnak előttünk, és a következő napokban és hetekben dől el, hogy milyen lesz a tél, és milyen karácsonyunk lesz. Mindezt mi döntjük el, a cselekedeteinkkel - mondta Angela Merkel a kormány portálján közölt felvételen.

Hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a vírus ellenőrizetlen terjedésének megakadályozásáért.

Németország
Angela Merkel
járvány
koronavírus
üzenet

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.