Ugrás a tartalomra

Meghirdették a Gyurkovics Tibor vers- és prózamondó versenyt

2020.10.19
16:45
Forrás
MTI
A magyarság legkiemelkedőbb versmondóit, verséneklőit szeretné felkutatni a Gyurkovics Tibor Kárpát-medencei vers- és prózamondó, valamint verséneklő verseny.

A versenyre november 1-jétől nevezhetnek az érdeklődők. Az elődöntőket 2021. február 1. és május 31. között rendezik meg egyebek mellett Zentán, Szegeden, Budapesten, Kolozsváron és Révkomáromban. Az elődöntők helyszínei a jelentkezők lakóhelyének függvényében még változhatnak. A járványhelyzet miatt a szervezők az elektronikus formában elküldött produkciókat is elfogadják. Az elődöntők során háromfős zsűri választja ki azt a 35-40 produkciót, amellyel a jelentkezők részt vehetnek a 2021. november 13-i budapesti döntőn. A versenyfelhívás és a jelentkezési lap a www.honvedkaszino.hu honlapról tölthető le. 

vers- és prózamondó verseny
Gyurkovics Tibor

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.