Ugrás a tartalomra

Bukarestben bezárják az iskolákat, kötelezővé válik a maszkviselés

2020.10.19
17:48
2020.10.19
18:07
Forrás
MTI
A lakáson kívül mindenütt kötelező lesz a védőmaszk.

Bukarestben a koronavírus-járvány miatt keddtől a lakáson kívül mindenütt kötelezővé válik a védőmaszk viselése, továbbá bezárnak az óvodák, iskolák és egyetemek, a tanév pedig online folytatódik. Erről a fővárosi járványügyi operatív törzs döntött hétfői ülésén. Elrendelték a mozik, színházak, koncerttermek, játéktermek és vendéglők beltéri részeinek bezárását is a román fővárosban. A kerthelyiségek nyitva maradhatnak, a szállodákban működő vendéglők pedig zárt térben is kiszolgálhatják szállóvendégeiket. A rendelkezésnek a közoktatást érintő része egyelőre két hétre szól és több mint négyszáz tanintézmény csaknem negyedmillió diákját érinti.

Bukaresten kívül az ország számos megyei jogú városában meghaladta a lakosság három ezrelékét az utóbbi két heti fertőzési ráta, a többi között a Székelyföld legnagyobb településein. Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is bezártak az iskolák és online folytatódik a tanév.

Bukarest
járvány

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.