Ugrás a tartalomra

A Liszt-mozaikok sikere Milánóban

2020.10.19
21:38
2020.10.19
21:47
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Állami Népi Együttes előadása Lombardia székhelyén

A Magyar Állami Népi Együttes október 18-án, vasárnap a milánói Teatro Repowerben Liszt-mozaikok című produkciójával szerepelt nagy sikerrel. A hatvanöt tagú együttes mellett az esten vendégművészek is felléptek.

Milánó neves kulturális központja, a Teatro Repower adott otthont október 18-án a Magyar Állami Népi Együttes Liszt-mozaikok című előadásának. Az esten a vendégzenészekkel kibővített zenekar és tánckar mellett Szabó Marcell zongoraművész és a Szent Efrém Férfikar is fellépett. A nézők Shlomo Mintz világhírű hegedűművész, és a milánói Scala kamarazenekara tolmácsolásában ismerkedhettek meg Bartók munkásságával és annak népzenei gyökereivel. A teátrum szcenikája és a színpad méretei is megfeleltek a nagyszabású darab előadásához.

A Liszt-mozaikok produkciót két éve mutatta be az Együttes, melynek cselekménye három tematikai pillérre, a nagy magyar zeneszerző életművének emblematikus jegyeire – Liszt, a magyar; Liszt, a pap; Liszt, a virtuóz – témákra épül. Az alkotókat nem csupán a tiszteletadás szándéka vezette, hanem az a meggyőződés is, hogy Liszt zeneszerzői és mesteri előadói talentumának van, lehet korunk számára is érvényes üzenete, korszerű, jelenünknek szóló tanulsága.

MTVA
Liszt Ferenc
Magyar Állami Népi Együttes

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.