Ugrás a tartalomra

„Szezonális lesz a koronavírus, de az influenzánál kicsit erősebb tünetekkel”

2020.10.20
17:09
2020.10.20
22:20
Forrás
Pannon RTV
Pandémia esetén a lakosság nyolcvan százaléka meg fog fertőződni - mondta Vickó Ferenc Közügyek című műsorunk felvételen.

Az egészségügyi államtitkár kiemelte, az intézkedések célja a megfertőződés folyamatának lassítása. Az eddigi tapasztalatok szerint az influenzához hasonlóan szezonális lesz a koronavírus, kicsit erősebb tünetekkel - tette hozzá.

Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár: „Minden attól függ, hogy a védőoltást mennyien fogják felvenni. Határozottan megnőtt azok száma, akik tavaly felvették. Nagyjából attól is függ, hogy az ellenálló képességet mennyire tudjuk felállítani. Most van az ideje annak, hogy felvegyük a védőoltást. Főleg azok, akik érintettebbek erre a fertőzésre. Tehát az idősebbek, a krónikus betegségben szenvedők, egészségügyi gondozók. Mindenki, aki a munkája során sok emberrel kerül kapcsolatba.”

Fokozódik a járványügyi helyzet Szerbiában, a legutóbbi adatok szerint 326 újabb állampolgárnál azonosították a koronavírust, és két személy hunyt el a kór szövődményeiben. Kórházban 441 személyt kezelnek, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. A várakozásokról, valamint Szerbia saját gyártású influenza elleni védőoltásáról is beszélt Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár a Közügyekben.

Vickó Ferenc
influenza
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.