Ugrás a tartalomra

Az 1956-os eseményekre emlékeztek Keviben

2020.10.21
13:22
2020.10.21
17:18
Forrás
Pannon RTV
Magasra tartja egy fa ott magát! ... Mert végig élte daccal a csatát - ezzel a címmel emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeiről Keviben.

Az ünnepi műsorban felléptek a helyi óvodások és kisiskolások, valamint a Móra István Művelődési Egyesület tagjai is. Bálint Brigitta óvónő elmondta, már ilyen kis korban igyekszik megismertetni a gyerekekkel a fontosabb nemzeti ünnepeket.

Bálint Brigitta, óvónő, Vadvirág tagozat, Kevi: „Ezt minden évben el szoktam mesélni nekik, ugyanúgy, mint a többi nemzeti ünnepünket, játékos formában, természetesen, hogy valamennyire megértsék. Fontosan tartom azt, hogy megemlítsük ezeket a nemzeti ünnepeket, hogy ezekbe a kicsi fejekbe már elültessük a kis magokat, hogy kihajtsanak, és ezek az ünnepek a számukra is fontosak legyenek a későbbiekben.”

Az ’56-os forradalom és szabadságharc a kisközösségeknek is nagyon fontos - mondta Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Össze tudunk jönni, közösen tudunk ünnepelni, együtt tudunk lenni – ezért fontos a közösségünk számára. Itt be tudnak mutatkozni az iskolások és óvodások, és a művelődési egyesület csoportjai is.”

Az eseményen felolvasták Czegledi Rudolf, Zenta polgármesterének ünnepi gondolatait is, amelyben leírja, hogy bármennyire is különböztek az emberek a forradalom előtt, 1956 egyik csodája éppen az volt, hogy egy pillanat alatt megteremtődött a valódi nemzeti egység.

Kevi
forradalom
megemlékezés
Móra István Művelődési Egyesület
Bálint Brigitta
Perpauer Attila
Czegledi Rudolf
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.