Ugrás a tartalomra

Dr. Bohucki: A koronavírus itt van közöttünk március óta

2020.10.21
19:04
2020.10.21
21:43
Forrás
Pannon RTV
Járványhullámok nincsenek - ezt mondta a Közügyek mai műsorában a járványügyi szakember.

Dr. Nebojša Bohucki szerint a megnövekedett esetszámok mindössze azt mutatják, hogy jelen helyzetben hányan fordultak orvoshoz, és közülük hányan lettek tesztelve. A vírus azonban március óta itt van, azokon a helyeken is, ahol nincsenek regisztrált esetek - mondta dr. Nebojša Bohucki.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos, Közegészségügyi Intézet, Szabadka: „A betegség márciusban érkezett meg, és azóta itt van. Az a kérdés, hogy hány ember fordul orvoshoz, és abból hány lesz tesztelve. Tehát amikor azt mondjuk, hogy egy területen mondjuk nem regisztráltunk egyáltalán koronavírusos esetet, az nem jelenti azt, hogy ott nincs betegség, csak a tünetek nagyon enyhék, vagy aki beteg volt, az nem fordult orvoshoz, vagy ha fordult, akkor nem volt PCR-tesztelés. Tehát a betegség itt van.”

Dr. Bohucki Nebojsa
koronavírus
járvány
fertőzés
járványhullám
tesztelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.