Ugrás a tartalomra

Kovács Elvirát is javasolták a Köztársasági Képviselőház egyik alelnökének

2020.10.22
12:51
2020.10.22
18:46
Forrás
Pannon RTV
A parlament hat alelnöke közül a várakozások szerint kettő a nemzeti kisebbségi pártok soraiból kerül ki – emelte ki felszólalásában dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Emlékeztetett arra is, hogy a parlamentnek 1991 óta csupán három kisebbségi alelnöke volt. A Vajdasági Magyar Szövetségnek pedig korábban sosem volt házelnökhelyettese Belgrádban, ami azért is fontos, mert azt mutatja, hogy a nemzeti kisebbségek is komolyabb szerephez juthatnak az új törvényhozásban.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a VMSZ képviselői támogatni fogják Ivica Dačićnak, a Szerbiai Szocialista Párt elnökének a házelnökké történő kinevezését.

Kovács Elvira
Köztársasági Képviselőház
alelnök
parlament

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.