Ugrás a tartalomra

Befejeződtek az útépítési munkálatok Újvidéken, a Marko Miljanov utcában

2020.10.22
14:05
2020.10.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
A Žeželj-híd, a rakpart és a szennyvíztisztító állomás közelében ezzel a város egy jelentős gócpontja nyílt meg újra a forgalom előtt.

Az új út, valamint a kötődő infrastruktúrának és a közvilágításnak a kiépítése Újvidék Város és a Tartományi Kormány közös befektetése, amelynek összértéke 205 millió dinár. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere kiemelte, a Podbara városrész egyik legforgalmasabb csomópontjáról van szó. „Ma kaptunk egy utat, illetve utcát teljesen új úttal, gyalogjárdákkal, kerékpárúttal, amely össze van kötve a rakparttal és a Žeželj-híddal, valamint a kerékpárúttal a hídon. Egy utcát, amelyben 135 új parkolóhely van, és egy olyan utcát, amely a vegetációs időszak befejeztével, november végén, december elején, teljesen be lesz fásítva, a projekt már be van fejezve.”

A Marko Miljanov utcában a munkálatok folyamán igyekeztek nagy mértékben megőrizni a létező zöldfelületet. A további fásításra és dísznövényzetre 515 ezer dinárt szánnak. Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke szerint az átadott útszakasz és környéke a városi és a tartományi adminisztráció négyéves együttműködésének a jelképe. „Mi azok az emberek miatt vagyunk itt, akik itt fognak élni és használni ezt az utcát. Leginkább ebben a városrészben élő emberek miatt, de azokért is, akik majd használni fogják az egyéb projekteket is. Egyébként csak a kommunális projektekre a városban évente átlagosan körülbelül 500 millió dinárt fordítunk, amikor a nagyberuházási igazgatóságról van szó, és befektettünk egyéb fontos projektekbe is.”

A befektetés megvalósításával három jelentős forgalmi utat kötöttek össze: a Belgrádi rakpartot, a Venizelis és a Koszovói utcákat. Visszaállt a kapcsolat a Nagybecskereki úttól és az Újvidéki kikötőtől a rakparton át a Žeželj-hídig is.

Újvidék
útépítés
útfelújítás
Marko Miljanov utca
infrastruktúra
Miloš Vučević
Igor Mirović

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.