Ugrás a tartalomra

Kína világszínvonalra fejleszti hadseregét - jelentette be Hszi Csin-ping

2020.10.23
10:57
Forrás
MTI
A kínai elnök azt mondta, fel kell gyorsítani katonai modernizációt, hogy mielőbb világszínvonalra fejleszthessék.

Abból az alkalomból, hogy országa hét évtizede csatlakozott a koreai háborúhoz, a kínai elnök hangsúlyozta: 1950 és 1953 között Kína az amerikai agresszióval szemben nyújtott segítő kezet Koreának.

Feltehetően az Egyesült Államokra tett burkolt utalást, amikor úgy fogalmazott: "bármely ország és hadsereg, mindegy milyen erős is volt egykor" a nemzetközi közösséggel szembeszállva azzal szembesül, hogy lépéseit leverik.

A mai világban egyáltalán nem működőképes a saját érdekeket szélsőséges mértékben előtérbe helyező ideológia, mint ahogyan a zsarolás, a blokád és a szélsőséges nyomásgyakorlás sem - mondta Hszi Csin-ping.

Kína
koreai háború
hadsereg
fejlesztés
Hszi Csin-ping

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.