Ugrás a tartalomra

Párizs hazarendelte ankarai nagykövetét, mert Erdogan azt üzente Macronnak, vizsgáltassa ki az elmeállapotát

2020.10.25
10:30
2020.10.25
10:41
Forrás
euronews, MTI
A francia és a török elnök között a korábban lefejezett francia tanár miatt alakult ki konfliktus

Párizs hazarendelte tegnap ankarai nagykövetét, miután a török elnök azt üzente francia kollégájának, hogy vizsgáltassa ki az elmeállapotát. Emmanuel Macron francia és Recep Tayyip Erdogan török elnök között a korábban lefejezett francia tanár miatt alakult ki konfliktus. Macron szerint Erdogan, a hívő muszlim nem fejezte ki részvétét. Erdogan azt kifogásolta, hogy Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben Samuel Paty tanár brutális meggyilkolását követően. A török elnök az állami televízióban közvetített beszédében úgy fogalmazott: Mit mondhatnék egy olyan államfőről, akinek fogalma sincs a vallásszabadságról, és aki így kezeli az országában élő különféle vallási kisebbségek több millió tagját? Először is ellenőriztesse az elmeállapotát!

A 47 éves Samuel Patyt egy 18 éves csecsen iszlamista fejezte le október 16-án Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A csecsen tettest a rendőrség röviddel a támadást követően lelőtte.

Emmanuel Macron
Recep Tayyip Erdogan

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.