Ugrás a tartalomra

Vučić: Az új koronavírus-fertőzöttek száma hamarosan meghaladhatja az ezret

2020.10.25
14:18
2020.10.25
21:25
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban a legsúlyosabb a helyzet - emelte ki a szerb elnök.

Nap mint nap növekszik az újonnan igazolt fertőzöttek száma Szerbiában, és ez a szám várhatóan meghaladja majd az ezret is az előttünk álló napokban - jelentette ki a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése után Aleksandar Vučić. Az SZHP elnöke, a szerb államfő kiemelte, Belgrádban a legsúlyosabb a helyzet. Hozzáfűzte, a szerb fővárosban két új Covid-kórház is épül, amelyek december elejére el is készülhetnek. Aláhúzta, hatalmas a nyomás az egészségügyön, hamarosan akár gond lehet a többi, nem koronavírus-fertőzött beteg ellátásával. Kifejtette, hamarosan különböző vakcinákhoz is hozzájuthat az ország, ami felgyorsítaná a válságból való kilábalás folyamatát.

Aleksandar Vučić a korrupció, a szervezett bűnözés elleni még erőteljesebb és hatékonyabb fellépést is ígért.

Aleksandar Vučić szerb államfő: „A párt mindannyiunktól azt követelte, de legfőképpen Brnabić miniszterelnöktől, hogy az ország erőteljesebben, mint valaha, lépjen fel a szervezett bűnözés, a korrupció ellen, ezt én személyesen kértem, és személyesen tartok ki e mellett mindennap. Azért fogok harcolni, hogy ezt az emberek észrevegyék, és lássák, hogy Szerbia nem lehet és nem válhat Kolumbiává, vagy valamelyik szomszédos országgal hasonlatossá.”

Aleksandar Vučić
koronavírus
fertőzés
járvány

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.