Ugrás a tartalomra

Kúlán gyártott fertőtlenítőszer is hatékony a koronavírussal szemben

2020.10.28
22:10
Forrás
Pannon RTV
Tanúsítványt kapott egy kúlai fertőtlenítőszereket gyártó cég arról, hogy az általuk gyártott egyik termék minden vírust elpusztít, így a koronavírus elleni harcban is 100 százalékban hatékony.

A kúlai Sigma cégben olyan biocid fertőtlenítőt állítottak elő, amely megkapta egy Európai Unióban akkreditált laboratórium hivatalos bizonylatát, miszerint minden vírust elpusztít, köztük a koronavírust is. A szer összetételét több belgrádi és újvidéki tudományos intézmény együttműködésével állították össze.

A bizonylattal a fertőtlenítő koncentrált változata rendelkezik, amit üzemek, egészségügyi intézmények fertőtlenítésére használnak. Eddig ebből több mint 1,5 millió litert használtak el Szerbia-szerte.

A cégnek jelenleg további két termékét is tesztelik.

Kúla
Sigma
koronavírus
fertőtlenítőszer

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.