Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Jó hír, hogy az új szerb kormányban is helyet kapott a vajdasági magyarság

2020.10.29
18:52
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszterrel tárgyalt Belgrádban.

Magyarország számára remek hír, hogy az eddigi kormányzó koalíció folytatja a munkáját Szerbiában, és még ennél is jobb hír, hogy számítanak a vajdasági magyarok részvételére a kormányzatban - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette: a vajdasági magyarok részvétele a kormányban biztosítja azt, hogy a helyi magyarság véleménye továbbra is számítson, amikor Szerbia jövőjéről van szó. Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány továbbra is határozottan támogatja Szerbia európai integrációs törekvéseit. Kiemelte: Belgrád hat csatlakozási fejezet megnyitására áll készen, és az Európai Uniónak meg kellene nyitni ezeket. Jadranka Joksimović megköszönte a magyar kormány támogatását Szerbia európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

A szerb eurointegrációért felelős miniszter kiemelte, az EU-s csatlakozás kiemelt stratégiai cél Szerbia számára, ebben nyújt hatalmas segítséget Magyarország. Szijjártó Péter közölte, egyeztetett a Szegedet Szabadkával összekötő vasútvonal felújításáról, illetve építéséről, és úgy tűnik, továbbra is tartható az a terv, hogy 2022 tavaszára már vonaton lehet közlekedni Szeged és Szabadka között.

Szijjártó Péter
szerb kormány
Jadranka Joksimović

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.